Program special de sanatate “Mama si copilul”.

mom and child

 

De ce un program special “Mama si Copilul”? Deoarece, de-a lungul timpului, am fost abordata de multe mame, in cautare de sanatate, atat pentru copiii lor, cat si pentru ele insele. Deoarece mama are o intuitie aparte si “stie” atunci cand copilul ei nu se simte bine, cu toate ca poate cei din jur si chiar si doctorul o asigura “sa nu-si mai faca atatea griji, ca totul se afla numai in capul ei!”. Este o situatie pe care am intalnit-o adesea, din pacate. Ca si in cazul adultilor, organismul copiilor transmite o varietate de semnale zilnic, prin care comunica starea de sanatate sau lipsa ei. Comunica daca exista deficiente, dezechilibre si acestea sunt chiar mai greu de descifrat in cazul copiilor, pentru ca acestia nu pot inca explica adultilor tot ceea ce simt.

De asemenea, am constatat ca exista o legatura foarte stransa intre sanatatea mamei si cea a copilului. De cele mai multe ori este ideal si extrem de util ca starea lor de sanatate sa fie analizata impreuna. De ce este important? Pentru ca multe “tipare” care se regasesc la mama, se vor regasi si la copil. Doar cateva exemple ar fi: sanatatea gastrointestinala a mamei, toxicitatea cu metale grele si alte chimicale, care se transmit in mare masura de la mama la copil. Sunt apoi deficientele nutritionale pe care le-a avut mama (si care nu au fost determinate si corectate corespunzator) si cele pe care le-a acumulat si copilul, datorita unei alimentatii nepotrivite pentru organismul sau, sau a lipsei alaptarii sau a consumului de medicamente. In concluzie, analizand starea de sanatate fie a mamei, sau a copilului, putem afla multe informatii si despre starea de sanatate a celuilalt. Cu toate acestea, protocolul de vindecare si alimentatia acestora pot fi diferite.

Iar in final, pentru o familie, este deosebit de important  a asigura atat sanatea copilului, cat si a parintilor. Parintii in general au tendinta de a se ingriji doar de sanatatea copiilor, punandu-se pe planul 2,3, 100…dar oare cum iti poti ajuta cu adevarat copilul daca tu, parintele, esti bolnav, extenuat, suparat, stresat din cauza propriilor probleme? Consider asadar ca o abordare “holistica” ar fi includerea copilului, dar si a mamei in program. “Munca” pentru schimbare trebuie sa inceapa cu parintii, si astfel va beneficia intreaga familie.

De aceea am considerat oportuna dezvoltarea acestui program nou, unde iti pot transmite tot ceea ce am acumulat in cei 12 ani de experienta, atat parentala, dar si profesionala, prin lucrul cu clienti avand afectiuni multiple si diverse, si cercetare continua si aprofundata in domeniul sanatatii.

Te astept cu interes sa-mi impartasesti provocarile, dorintele si scopurile tale, pentru a gasi impreuna solutiile cele mai potrivite pentru tine si copilul tau!

Aici poti citi mai multe despre programul special “Mama si copilul”.