Raluca Schachter

Consultantul tau in sanatate.

Am avut intotdeauna o pasiune pentru remedii naturale si intelepciune ancestrala, care m-au ajutat sa absorb cunoasterea de care am avut nevoie mai tarziu in viata. Rezolvarea problemelor mele de sanatate, cat si nasterea fetitei mele, au fost factorii motivatori principali, care m-au determinat sa caut un mod de viata sanatos, real, nealterat si armonios, aproape de natura si pamant.

Dupa absolvirea studiilor universitare in comunicare si relatii publice, mi-am schimbat cariera profesionala, catre nutritie si sanatate. In urma studiilor efectuate in Statele Unite, unde m-am stabilit in 2006, am obtinut certificarea de “Nutritionist Clinic”,  de la “Natural Healing Institute”, certificare aprobata de statul California. Ulterior am obtinut certificarea de “Metabolic Typing Advisor®” si m-am specializat in metodologia Metabolic Typing® prin Sistemul Healthexcel  – singurul sistem din lume, care poate determina cu acuratete individualitatea metabolica si dezvolta tipuri de alimentatie extrem de personalizata pentru fiecare metabolism. Am avut oportunitatea sa invat de la experti in mai multe domenii ale medicinei alternative, si sa intalnesc multe alte persoane pasionate, ca si mine, de sanatate si alimentatie traditionala.

In 2013 m-am reintors in Romania, unde imi continui activitatea in sistem online, avand clientela locala si internationala. Tot in 2013 am fost numita prima reprezentanta a Fundatiei Weston Price pentru Romania, punand astfel bazele unui centru unic de informare, care sa ofere educatie reala si  inalt calitativa in ceea ce priveste alimentatia traditionala si procurarea hranei din resurse locale sanatoase.

In 2014 am urmat un curs de “coaching” in Metabolic Typing si comunicare cu clientii, pentru a intelege in profunzime aspecte esentiale (inclusiv de ordin psihologic, emotional) in procesul de colaborare, si a oferi sprijin de calitate clientilor mei.

In 2016 am absolvit o serie de cursuri revolutionare de genetica, biochimie si analiza functionala din Statele Unite (MTHFR, Methylation & Biochemistry Master Course, Blood Sugar and Insulin Resistance Master Course, Mastering Functional Lab Test Analysis), pentru a veni in intampinarea problemelor profunde de ordin neurobiologic, inflamator, hormonal, de detoxifiere si nu numai, ale persoanelor cu care lucrez. Prin studiul mutatiilor genetice si al individualitatii biochimice din perspectiva medicinei functionale si integrative se aduc contributii valoroase pentru dezvoltarea unui program de vindecare eficient.

Programele de sanatate si dietele personalizate pe care le pun la dispozitie ofera o perspectiva unica asupra sanatatii, unde indeplinirea cerintelor nutritionale, genetice si biochimice au prioritate, utilizand nutrienti si alimente specifice fiecarui tip de metabolism. Aceasta abordare se bazeaza pe descoperirea si eliminarea cauzelor reale, diverse dar si ascunse care duc la afectiuni si dezechilibre. In cadrul muncii de investigare utilizez testari de laborator non-invazive, relevante, bazate pe tehnologie avansata.

Consultatiile online pe care le ofer permit clientilor mei sa acceseze lumea cunoasterii in domeniul sanatatii naturale intr-un mod convenabil, antrenant si relaxat totodata. Este important de realizat acest lucru deoarece volumul informatiilor este vast, dar cu siguranta edificator!